vineri, 22 iulie 2011

Painici umplute

Urmaresc cu mare interes retetele lui Jamie Oliver. Cu ceva ani in urma sotul meu a vazut aceasta reteta si i s-a facut pofta. Asa ca a trebuit sa o incercam si noi.

Nu am ingrediente prea fixe.
Aluatul e cel de paine/ pizza
500 g faina
250 ml apa calduta
1 plic drojdie uscata
putin ulei

-se dospeste ca orice aluat cu drojdie
-intre timp se taie resturile de salam, sunca, ciuperci, cas ramase prin frigider, usturoi, rosiile de taie cubulete - se scot samburii, busuioc...
- se imparte aluatul in bucati - 5-6
-se intinde fiecare bucata - spre margine ar fi bine sa fie mai subtire aluatul, se umple cu amestecul de mai sus,
-se aduna marginile la mijloc, se sigileaza bine si se intoarce
-rezulta niste mingi
-se ung cu galbenus si se coc la 180 - 200 grade pana se rumenesc
- sunt delicioase


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu